VERIFICAREA PERSOANELOR JURIDICE

Pentru cei care vor sa faca o mica cercetare inainte de a colabora cu o firma sau pentru cei care vor sa se angajeze la o anumita companie, este de preferat sa faca intai o mica verificare a firmei – care dureaza 10-15 minute.

Cele mai importante trei lucruri in alegerea partenerilor de afaceri sau al angajatorului

I. Care este STAREA ACTUALA a firmei cu care vreau sa colaborez?
II. Cine sunt OAMENII care administreaza aceasta afacere?
III. Este o firma care îsi onoreaza ANGAJAMENTELE DE PLATA? Care este ISTORICUL firmei in relatie cu angajatii si partenerii de afaceri?

CUM PUTEM AFLA? VERIFICAND la link-urile de mai jos:

0. Pornim la drum cu aflarea starii firmei din punct de vedere juridic sau existenta ei legala, a numarului de inmatriculare sau al CUI-ului de pe site-ul RECOM al Oficiului National al Registrului Comertului.

Exista posibilitatea cautarii si in Monitorul Oficial – asta pentru a vedea un istoric al firmei din punct de vedere juridic. Mi se pare interesant. Se poate cauta dupa numele firmei, numele celui care a infiintat firma etc. (cred ca se poate cauta dupa orice, de fapt)

1. MINISTERUL FINANTELOR si sectiunea cu informatiile financiare despre agentii economici. AICI se poate afla istoricul situatiei financiare declarata la stat pe fiecare an in parte de la inceputul firmei. 

2. AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA (www.anaf.ro) – ofera rapoarte la zi referitor la firmele care au restante la:

bugetul de stat

bugetul asigurarilor sociale de stat

bugetul asigurarilor pentru somaj

bugetul asigurarilor de sanatate

Pentru un angajat este vital ca firma in care lucreaza sa aiba platite datoriile la stat. In caz contrar nu poate beneficia de somaj, puncte pentru pensie, asigurare de sanatate.

3. www.antitepari.ro – trebuie sa te inregistrezi ca si persoana juridica ca sa ai acces la informatii. In sectiunea BULETINUL INSOLVENTEI apar firmele aflata in aceasta situatie, sortate pe judete. Aici se pot vedea numele firmelor, insa pentru mai multe detalii trebuie logare sau abonament. Exista si un buton de cautare al site-ului astfel incat se poate cauta dupa numele unei firme.

4. Pentru companiile listate la bursa, se pot gasi situatii financiare si informari si pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (www.bvb.ro) si pe site-ul companiei in cauza.

5. COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR are propriile ei baze de date cu companiile de asigurare si starea acestora, cu asiguratorii (inclusiv PFA-uri) si intermediarii (brokerii), sau cu politele RCA incheiate.

6. Site-ul DESPRE FIRME este plin de parerile angajatilor despre firmele la care au lucrat sau inca mai lucreaza. Parerile sunt evident subiective, asa ca trebuie citit printre randuri. Insa cu siguranta, multe afrimatii au cate un sambure de adevar.

Reclame
Comments
2 Responses to “VERIFICAREA PERSOANELOR JURIDICE”
  1. Marcel spune:

    Cum se pot accesa aceste site-uri? Indiferent de pasii urmati, indicati, nu se poate realiza conectarea.

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: