VIZAVI – EDUCATIE IN LIMBA FRANCEZA (TOTUL PE SCURT)

I. TOTUL incepe cu Le fil du bilingue. Prin site-ul acesta se propaga fenomenul francofon in lume, dar si imbogatirea cunostintelor de cultura generala intr-un mod eficient; totul e pe scurt. Exista link-uri catre toate tarile participante la proiect si la liceele bilingve francofone ale acestora. Deci daca va cautati fratii din alte tari interesati de cultura franceza, AICI puteti afla cine sunt si cum ii puteti contacta.

Ce link-uri mai gasim aici? Destule, cam toate pedagogice si pe scurt, despre diverse teme, in special istorie si geografie, in fel si chip, dar si de economie, chimie, fizica, matematica, biologie etc. Iata 2 dintre ele:

Istoria Frantei prin imagini – circuit al colectiilor muzeelor franceze in functie de perioadele istorice sau tematici.

NOE-Education – este o selectie de site-uri pedagogice pentru elevi (inclusiv liceu) cu subiecte de toate felurile despre stiinta, arta, informatica, muzica, tarile lumii etc. in franceza, evident. Dar se pot traduce cu google translator sau Babel Fish. Totul este pe scurt, deci nu ai de citit prea mult despre un sibiect, doar esentialul. Oricum, chiar daca citesti, mai multe nu retii.

II. In cadrul Le fil du bilibgue, pentru Romania a aparut VIZAVI.  VIZAVI este un proiect realizat de Min. Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania (sau cum se mai numeste el acum) impreuna cu Ambasada Frantei in Romania dedicat invatamantului bilingv roman-francez (in special liceelor bilingve). Ce se urmareste? Evident, promovarea limbii si culturii franceze in principal, dar si un instrument online pentru elevi (profesori) pentru imbogatirea (predarea) notiunilor de cultura generala.

Exista sectiunea de link-uri catre domeniile principale care se studiaza in liceu: franceza, matematica, fizica, bioliogie etc.,  DAR si catre alte tipuri de site-uri legate de fenomenul francofon precum: bloguri (de ex. blogul lectoratului francez din cadrul ASE sau al Liceului Horia, Closca si Crisan din Alba Iulia) si altele.

Mi-a placut din sectiunea de limba franceza, un site (stil blog) cu 1005 carti audio in limba franceza, TOATE GRATUITE, clasificate in diverse moduri: pe epoca din care fac parte, pe autori, pe regiuni s.a.m.d. Cine vrea sa isi imbunatateasca limba franceza (eu nu 🙂 ) poate sa asculte cativa ani aceasta colectie de carti. Are si teatru si poezii…….

Reclame

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: