Cat se sta la un loc de munca?

Il cheama Tony Haley si este un headhunter de cativa ani buni (adica un vanator de capete). Sa tot fie cam peste 20 de ani de cand face aceasta meserie. In timp lucrurile s-au schimbat, dupa cum povesteste el.

Cica pe la inceputul anilor ’90, se doreau angajati care sa stea mult timp in companie, eventual pe viata, si care sa fie dedicati companiei. Iar la ultimul loc de munca trebuiau sa fi stat cel putin 5 ani. Cred ca de aici a aparut intrebarea: Unde te vezi in urmatorii 5 ani? De fapt intrebarea era, de multe ori, legata de companie: unde te vezi in urmatorii 5 ani… in cadrul companiei noastre – aceasta era continuarea nespusa a intrebarii. Ambitia se masura in cati ani stateai intr-o companie.

Au mai trecut anii, si acum, dupa aproape 20 de ani, cei care nu si-au schimbat locul de munca in ultimii 5 ani sunt considerati fara ambitie, pentru ca se crede ca sunt prea prinsi de acel mod de activitate sau sunt „institutionalizati”. Ciudat, nu?

Ei, si cu toate acestea, inca se mai pune intrebarea „Tu unde te vezi peste 5 ani?”, chiar daca nici ei nu stiu unde vor fi ei peste 5 ani.

ASTAZI, in anumite sectoare este ceva normal sa iti schimbi serviciul la fiecare 2-3 ani. Daca ai stat 5 ani intr-o companie se considera ca ai stat mult timp. Pe vremuri, termen lung insemna undeva pe la 25 de ani. Acum insa, daca esti prea dedicat unei companii, se considera ca esti lipsit de ambitie sau institutionalizat. Ei, asta nu inseamna ca nu trebuie sa le spui ca esti dedicat companiei lor.

CONCLUZIE: In zilele noastre, cei mai neapreciati candidati sunt cei care stau intr-un loc mult timp si nu au ambitia sa mearga mai departe. Cei mai buni candidati sunt cei care se misca si cauta joburi mai bune, aratand ambitie si dorinta de a merge mai departe, de a evolua.

Reclame

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: