CURSURI si LECTII LIMBA JAPONEZA ON-LINE si OFF-LINE

UPDATAT: 15 octombrie 2011

1. Postul de radio si televiziune national japonez NHK WORLD ofera 100 lectii gratuite pentru incepatori si alte chestii interesante. Pentru cei avansati, trebuie trecut la studiul manualelor.

2. Pe Aiyori l-am descoperit jucandu-ma pe Stumble (sa vad ce face). Pentru incepatorii care vor sa invete vocabular si primii 150 de kanji, mi se pare excelent. Mi-l recomand si mie, ca sa nu uit de el.

3. https://www.erin.ne.jp/en/ – are 25 de lectii pentru incepatori si 25 pentru avansati, toate cu video, cu transcrierea conversatiilor. Traducerea este in engleza. E misto, sunt situatii reale, se vorbeste ca in viata de zi cu zi. Pentru un incepator, mi se pare insa destul de rapid.

4. Pentru copilasi, dar si pentru cei care vor sa invete cateva cuvinte si expresii uzuale in limba japoneza (gasiti inclusiv si pronuntia) sau pentru cei care vor sa invete cateva semne japoneze de baza (kanji) sau silabarele lor katakana si hiragana – poftiti pe KIDS WEB JAPAN. Toata lumea stie ca lucrurile pentru copii parca sunt mai dragute, mai amuzante si mai usor de retinut. Asa zic si eu.

5. Pentru practicarea si invatarea primelor 2000 de KANJI (are si sunetttt!!!), va recomand sa va jucati aici: http://kanjialive.lib.uchicago.edu/. Inainte de a incepe cititi manualul de utilizare, altfel o sa vi se para ca nu functioneaza.

6. Site-urile Japan Foundation sunt destule – pe tari. Unele dintre ele ofera link-uri catre diverse resurse on-line recomandate pentru aprofundarea limbii japoneze. De cautat prin sectiunile lor, in special la link-uri, resurse pentru profesori. Asa nu mai este nevoie sa cautam pe Internet diverse resurse gratuite. Acestea sunt recomandate de profesionisti. Enjoy!

Reclame

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: