CAUTA-TI JOB, FA O AFACERE, DAR NU TE DA BATUT

Nu  te da niciodata batut!

Poate pe unii care trec printr-un moment mai dificil, ii va mai impulsiona un pic sau chiar motiva ceea ce e scris mai jos. Am auzit de oameni care au avut 5-6, chiar 10 afaceri pana au reusit sa faca una care sa mearga. Dar nu am auzit de romani, ci de straini. Am auzit insa de romani care si-au cautat 6 luni poate chiar mai mult un job si pana  la urma au reusit.

INSA TOTI AU PERSEVERAT, TOTI S-AU INCAPATANAT IN IDEEA LOR SI TOTI AU INCERCAT PANA AU REUSIT. DACA ASTA VREI SA FACI, ATUNCI INCEARCA PANA REUSESTI.
 
Van  Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii  lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să  picteze peste 800 de tablouri.
 
In 1954, Jimmy Denny,  managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe  Elvis  Presley după un singur concert. I-a spus: „Nu vei  ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus  camioane”.
 
Beethoven a fost considerat de  către profesorii săi Ť fara nicio şansă ca şi compozitor ť. Nu i-a  ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind  complet surd.
 
Albert  Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la  7. Una din profesoare l-a descris ca fiind „încet la minte, nesociabil şi  pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la  şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a  învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină matematica…
 
Michael  Jordan şi Bob  Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a  liceului. Jordan spunea: „Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea  am reuşit.”
 
Un expert spunea despre Vince Lombardi că:  „Posedă cunoştinţe despre fotbal minime şi o totală lipsă de  motivaţie.”
 
In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei  agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, „Mai  bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ”. Sunt sigură că  ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum. cine are habar  cine e Emmeline Snively?
 
Winston  Churchill a rămas repetent când era pe clasa a 6-a. De  fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de  ani şi a devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: „Never give in,  never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small,  large or petty – never give in except to convictions of honor and good  sense. Never, Never, Never, Never give up.”
 
Sigmund  Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat  pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la  biroul lui şi a continuat să scrie.
 
Charles  Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost  spus, de către tatăl său: „Nu-ţi pasă de nimic înafară de prins câini şi  şobolani.” În biografia lui, Darwin a scris: „Am fost considerat de tatăl  meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, defapt chiar mai  jos decât standardul mediu de inteligenţă.” Cu siguranţă, a  evoluat.
 
Profesorii lui Thomas Edison spuneau  despre el că „e prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la  primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator,  a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşit să  inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000  de ori, Edison a spus: „Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o  invenţie cu 1000 de paşi.”
 
Walt  Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv  că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să  construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzată  pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
 
La 21 de ani,  actriţei franceze Jeanne Moureau  i s-a spus de către un director de casting că are capul prea  curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică  pentru a face un film. A respirat adâng şi şi-a zis „În regulă. Atunci  cred că trebuie să fac totul în felul meu”. După ce a făcut 100 de filme,  în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările  de-alungul Activităţii.
 
Charlie  Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din  Hollywood, pantonima sa fiind considerată un  nonsens.
 
Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus  acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca  el să devină un inginer.
 
Când Pablo Casals  a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat „Domnule Casals, aveţi 95  de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violocenlişti din toate  timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?” Domnul Casals i-a  răspuns: „Pentru că încă cred că fac  progrese.”

ASADAR, NU TE DA NICIODATA BATUT!

Reclame
Comments
6 Responses to “CAUTA-TI JOB, FA O AFACERE, DAR NU TE DA BATUT”
 1. Radu spune:

  ai facut o treaba buna !

 2. Multumesc. Am citit articolul dumneavoastra intr-un moment din viata cand aveam nevoie de un imbold (fiecare avem astfel de momente). Poate ar trebui sa-l citeasca mai multi, dar in primul rand sa CREADA in adevarul lui. NU TE DA BATUT.
  Deviza mea pana in prezent era: „nici o fapta buna nu ramane nepedepsita”. O pastrez, dar mai adaug un principiu in viata: nu te da batut.

  • wande spune:

   Asa e: perseverenta si rabdarea aduc mereu roadele scontate. Si un pic de reorientare (daca nu merge intr-un fel, gasim alt drum sa mergem inainte), insa daca v-ati stabilit un obiectiv, mergeti pana la capat. Cum ziceti si dumneavoastra, un lucru bun intoarce la randul sau alte lucruri bune si in final, un obiectiv bun va avea intotdeauna succes. Ca sa mergem inainte, avem nevoie in fiecare zi de o mica motivare si ma bucur ca in ziua aceea, pentru dumneavoastra, motivarea a fost acest articol. Sa auzim numai de bine.

   P.S. Am vazut site-ul dvs, mie imi place cum a structurat, insa e drept mai e ceva de munca. Incetul cu incetul cred ca o sa prinda o forma frumoasa si un continut extrem de util. Va urez mult succes.

  • Mario spune:

   Bravo…. asa te vreau si pe altii ca tine. Nu te cunosc si nu ma cunosti dar sa stii ca perseverenta adica repetarea si credinta in Dumnezeu ne face sa fim invingatori.
   Never , never , never give up.

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: