CE TREBUIE SA STIU CA SOMER in 2010 – 2016

IN PRIMUL RAND, daca ai ramas fara loc de munca de ceva timp, dar nu a trecut 1 AN, INCA ITI MAI POTI DEPUNE ACTELE PENTRU SOMAJ. DACA URMEAZA sa ramai fara loc de munca si vrei sa primesti somaj incepand cu ziua in care ai devenit somer, trebuie sa iti depui dosarul in maxim 10 zile calendaristice (altfel, vei primi banii incepand cu data in care ai depus dosarul)

IN MASURA IN CARE POT, INCERC SA RASPUND TUTUROR CELOR CARE IMI SCRIU (cateodata mai repede, cateodata mai tarziu). INSA… – va sfatuiesc sa cititi si intrebarile celorlalti si raspunsurile pe care le-am dat. Daca sunt intrebari care se repeta, nu mai raspund. Timpul e de vina…

UPDATE: 20 octombrie 2016

0. M-am gandit ca somer fiind,  imi trebuie un job. Din sutele de site-uri de job-uri care existau pana inainte de criza, au mai ramas doar cateva unde intr-adevar as putea gasi un job. Iata care sunt acestea: www.open-project.ro, www.ejobs.ro, www.bestjobs.ro si www.myjob.ro. Pentru cei care vor lista intreaga – cu site-uri care sunt sau au fost, o pot gasi in articolul meu LISTA SITE-uri de JOB-uri din ROMANIA. Sper sa va ajute. Si acum, iata…

Iata ce nu stiam inainte sa aflu ca voi fi somer (o sa mai completez acest articol pe masura ce mai aflu lucruri noi):

1. Cine este somerul? In primul rand, nu stiam ca exista 2 categorii de someri: cei care au dreptul la indemnizatie de somaj si cei care nu au dreptul, dar pot beneficia de o serie de servicii gratuite, daca se inscriu pe listele celor de la fortele de munca.

2. Care sunt legile despre somaj? M-am apucat sa citesc din lege, apoi mai multe legi. Cam acestea sunt legile care trebuie citite, din cate mi-am dat eu seama pana acum: Legea 76 / 2002 si modificarea adusa acestei legi prin Legea 107/2004 + O.U.G. nr. 17 / 2011 + HG 174 / 2002.

3. Unde depunem actele pentru somaj? Le depunem la Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Exista o lista cu site-urile AJOFM AICI. Daca intrati pe site-ul lor gasiti adresa, telefon si daca aveti noroc si programul cu publicul. Pentru Bucuresti, fiecare sector are agentia lui si le gasiti AICI. Daca aveti vreo nelamurire, decat sa faceti un drum pana acolo eu zic ca mai bine sunati.

4. Ce acte sunt necesare ca sa-ti depui dosarul de somaj. Eu a trebuit sa fac un drum pana acolo ca sa aflu: la telefon nu mi-au raspuns, pe internet nu esti sigur ca e ultima varianta (si nici nu este de altfel). Va sfatuiesc sa faceti la fel, daca nu sunteti siguri. Iata ce acte mi-au spus ca imi trebuie (mi le-au dat pe o hartiuta, printata ce e drept). Oare de ce nu le-au pus si pe site?

ACTE NECESARE PENTRU PERSOANELE CARE SOLICITA INDEMNIZATIA DE SOMAJ

– valabil in 2016 –

 • ACT DE IDENTITATE in original + copie
 • ACT DE STUDII SI CALIFICARE SAU ADEVERINTA DE ABSOLVIRE in original + copie
 • CERTIFICAT DE NASTERE in original + copie xerox – se cerea inainte, acum se pare ca nu mai este nevoie. Oricum nu strica sa il aveti la voi.
 • CERTIFICAT DE CASATORIE sau HOTARARE DE DIVORT in original + copie – se cerea inainte, acum se pare ca nu mai este nevoie. Oricum nu strica sa il aveti la voi.
 • ADEVERINTA MEDICALA cu mentiunea „APT DE MUNCA” sau „APT DE MUNCA CU RESTRICTII”, valabila 30 de zile de la data eliberarii
 • ACT ELIBERAT DE ORGANELE FISCALE TERITORIALE din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta – valabil 90 de zile de la data eliberarii (rugam verificati exactitatea datelor inscrise la momentul ridicarii adeverintei)  [Aici, as vrea sa fac 2 comentarii: UNUL – din cate am inteles eu din lege, daca ai venituri, dar mai mici decat salariul minim pe economie si decat indemnizatia de somaj care ti se cuvenea, poti sa aplici pentru somaj; DOI – eliberarea adeverintei de venituri de catre administratia financiara de care apartii dureaza 2-3 zile si iti trebuie o copie dupa buletin si o cerere pe care ti-o dau ei sa o completezi]
 • CARNET DE MUNCA / ADEVERINTE DE VECHIME / DECIZIE DE INCETARE in original + copie xerox [Pentru cei care nu stiu, la 31 decembrie 2010 au fost inchise toate cartile de munca din Romania si fiecare urmeaza sa isi primeasca cartea de munca pana la sfarsitul lunii iunie 2011. Daca aveti nevoie de ea mai devreme, puteti sa mergeti la ITM si sa o cereti.] – NU e specificat printre actele cerute, insa la depunerea dosarului vi se cere si DECIZIA de INCETARE de la locul de munca. Eu a trebuit sa mai fac vreo 2 drumuri 😦
 • ADEVERINTA TIP conform Anexei 11 (fosta Anexa 26) la HG 174/2002 completata de unitate conform modelului anexat [Cred ca nu mai e nevoie sa va zic, ca nu mai aveau adeverinte tip si mi-au zis sa o iau de pe net. In trecut era mai greu de gasit aceasta adeverinta, dar acum daca dati o cautare pe net, o sa gasiti mai multe variante. Daca vreti, o puteti descarca si pe cea aleasa de mine de aici, cea pusa la dispozitie de ANOFM Bucuresti: Anexa 11.]

5. Ca sa depui dosarul de somaj trebuie sa va programati. Adica nu te poti duce direct la ghiseu si sa lasi actele. Te duci, te programezi si depui dosarul in ziua si la ora la care ai fost programat. Nu am inteles de ce, ca acolo nu era nimeni, deci ar putea foarte bine sa iti rezolve problema de prima data.

6.  De cand primesti somajul (adica indemnizatia)? Pai, daca din momentul in care devii somer (adica nu mai ai de lucru) depui actele necesare la agentia pentru ocuparea fortei de munca de care apartii in maxim 10 zile, atunci primesti banutii cu data la care ai ramas fara job. Daca depasesti cele 10 zile, poti sa depui actele in maxim 1 an de cand ai ramas fara job, dar vei primi banii incepand cu data la care ti-au inregistrat cererea. DECI, daca acum vreo 3 luni ai ramas fara loc de munca, nu e tarziu nici acum sa depui cerere de somaj. Nu se micsoreaza in nici un fel perioada pentru care ti se da somaj si nici suma daca nu ti-ai depus dosarul in cele 10 zile, doar ca vei primii banii mai tarziu si incepand cu ziua in care ti-ai inregistrat dosarul.

7. Cat timp primim indemnizatia de somaj?

Indemnizatia de somaj se primeste in functie de cati ani a contribuit fiecare la fondul de somaj adica: am fost angajat cu carte de munca si angajatorul a platit la stat toate darile care trebuiau.

Se intampla insa sa existe si angajatori care „au uitat” sa plateasca darile la stat. Chiar daca nu este vina noastra, in acest caz suferim noi, angajatii, pentru ca in aceste conditii nu avem dreptul la somaj. Daca firma isi plateste insa datoriile, atunci lucrurile revin la normal si avem dreptul la banuti. Perioada pentru care primim acesti banuti este urmatoarea:

 • 6 luni daca am cotizat cel puțin 1 an sau daca sunt absolvent de liceu / facultate;
 • 9 luni daca am cotizat cel puțin 5 ani;
 • 12 luni daca am cotizat peste 10 ani.

8. Cum se calculeaza indemnizatia de somaj?

Aici exista mai multe formule si toate iau in calcul urmatoarele:

 • „Indicatorul social” care acum este de 500 lei
 • Numarul de ani lucrati (adica cotizati la Fondul de somaj)
 • media salarială din ultimul an lucrat

Facem calculele:

1) pentru absolventi liceu / facultate:

 • 50% x Indicatorul social = 50% x 500 = 250 lei

2) pentru ceilalti care au cotizat CEL PUTIN

 • 1    an:  (75% x Indicatorul social)
 • 3   ani: (75% x Indicatorul social) +   3% din media salariilor din ultimul an
 • 5   ani: (75% x Indicatorul social) +   5% din media salariilor din ultimul an
 • 10 ani: (75% x Indicatorul social) +   7% din media salariilor din ultimul an
 • 20 ani: (75% x Indicatorul social) + 10% din media salariilor din ultimul an

8. Cum primim banii de somaj?

 • Modul traditional este cu Posta Romana.  Vine postasul acasa in jurul datei pe care au ti-au comunicat-o cei de la somaj – acum este cam ziua de 16 a lunii. Se intampla sa mai si intarzie cateva zile, cam asa pana pe 23, cand vin si pensiile. Ne trebuie putina rabdare si daca postasul tot nu vine, trebuie sa mergem la posta sa intrebam.
 • Modul modern este sa primesti banii in cont si este bine sa spui de la inceput, zic eu. Ne-a dat mai multe informatii Cristina cam asa: trebuie sa depunem tot la biroul unde ne-am depus dosarul originalul + copie dupa un extras de la banca (cel mai recent) si 2 copii dupa CI.

9. Nu stiam ca pot beneficia de cursuri gratuite de calificare / recalificare / specializare. Fie ca ai indemnizatie de somaj sau nu, poti discuta sa faci un astfel de curs. Pentru 2011 (ca sa vedeti istoricul), gasiti aici tabelul cu meseriile (cursurile) aprobate, cu numarul de locuri in functie de judete:

Plan national de Formare profesionala pentru anul 2011

Pentru 2012 a aparut PROGNOZA CURSURILOR pe luna APRILIE

Ziceam ca o sa incerc sa vad daca e pe bune sau e doar pe hartie. Asa ca… iata in ce stadiu sunt: dupa ce iti da carnetul de somer, poti face o cerere ca vrei sa urmezi unul dintre cursurile de calificare/recalificare care se desfasoara in acel moment. Acum tine si de noroc, daca in perioada aia sunt programate sau nu vreun curs la care vrei sa participi.

Ca sa fii admis, trebuie sa te duci la o firma cu care au ei contract sa ti se faca un test psihologic, altfel nu esti primit la curs. Testul e simplu, urmareste sa vada daca esti sanatos la minte, ca nu ai ganduri de sinucidere etc. Este o formalitate, dar trebuie facut.

Pe perioada cat esti somer, ai voie sa faci un singur curs de calificare/ recalificare. De fapt, in fiecare perioada in care esti somer ai dreptul la un astfel de curs (cel putin asa am inteles eu). Cursul se tine dupa ce se strange o grupa (cam 20 de persoane), asa ca in functie de de cat de cautat este cursul, puteti gasi loc sau nu. Daca nu ati gasit loc acum, este posibil ca acel curs sa se mai tina – cel mai bine cred ca este sa intrebati la  ei, pentru ca exista cursuri de web design, de exemplu, care se tin o data pe an, sau de manichiurista care se tin de mai multe ori – cred ca e in functie de cerere. O alta idee ar fi sa va uitati la link-ul de mai sus (va puteti face o idee macar ce cursuri se tin).

Pentru luna in curs, la biroul de somaj la care ma duc eu, sunt printate niste foi in care sunt trecute cursurile care se tin in luna respectiva. Ele sunt anuntate si pe site-ul lor la adresa http://www.anofm.ro/ – de exemplu, cursurile pentru luna mai se gasesc in articolul din data de 28.04.2011.

In alta ordine de idei, o data ce ai inceput un curs, nu ai voie sa lipsesti mai mult de 10% din perioada (numarul de ore). Daca lipsesti mai mult sau nu iti dai examenul la terminarea cursului, ti se intrerupe dreptul de a primi indemnizatie de somaj si daca tin bine minte, te pun sa platesti si cursul. Asa ca daca v-ati inhamat la sanie, trageti pana la capat. Exista exceptii in care poti sa lipsesti conform nu stiu caror articole din nu stiu ce lege (dar, in stilul tipic romanesc, te pun sa semnezi ca ai luat la cunostinta, de exemplu, de Art 57 din legea 789/2002 – e un exemplu inventat, dar nu iti explica si ce scrie in acele articole de lege).

Ce era sa uit sa scriu: cursurile sunt si ele in functie de studiile pe care le ai: medii (bacalaureat) sau superioare. La unele se cere si atestat de calculator.

Ca sa depui cerere pentru unul din cursuri iti trebuie:

 • CERTIFICAT DE NASTERE – copie si original
 • ACT DE STUDIU (diploma dupa ultima forma de invatamant absolvita si eventual diploma de atestat calculator, daca e cazul) – copie si original
 • BULETIN – copie si original
 • CARNET DE SOMER – copie si original

10. Dupa ce v-ati depus dosarul de somaj ti se cauta repede un loc de munca si te trimit acolo la angajare. TEORETIC, ca practic mai uita. De fapt au o  lista intreaga cu job-uri, care este actualizata saptamanal. Pe aceasta o puteti gasi printata si legata cu o sfoara la ghisee acolo (:) cel putin asa e la mine la sector). In lista asta este trecuta compania care angajeaza, adresa companiei, functia pe care angajeaza (ex. coafeza, agent de vanzari etc.), ce studii se cer (liceu, facultate), alte observatii dac e cazul (de ex. se cere sa stii limba rusa, sau turca etc)

Lista o puteti gasi si pe Internet, insa nu stiu cat e de actualizata. Iar pe Internet nu sunt trecute detalii despre companii (se specifica doar functiile puse la bataie) – nu inteleg de ce.

Anunțuri
Comments
992 Responses to “CE TREBUIE SA STIU CA SOMER in 2010 – 2016”
 1. Liviu spune:

  Buna seara, daca cineva lucreaza la o firma din Bucuresti si are buletin de Galati, daca intra in somaj, unde trebuie sa se duca cu actele pentru indemnizatia de somaj? În Bucuresti, unde a lucrat? Sau in Galati, unde are buletinul?

 2. Andrei spune:

  Buna ziua.Am depus dosarul pe 15.12.2016,am primit prima viza in 16.01.2017.Am fost spre sfarsitul lunii ianuarie sa intreb ce s-a intamplat,si functionarul respectiv care s-a ocupat de dosarul meu a uitat sa-mi dea sa completez declaratia pe proprie raspundere.Mi-a pus viza pe data aceea de 16.01 si mi-a scris intr-o casuta alaturata data de 27.02,unde banuiesc ca trebuie sa ma duc din nou sa-mi puna viza,dar eu de la data in care mi-am depus dosarul si pana acum au trecut vreo 2 luni si n-am primit nicio indemnizatie.

  • wande spune:

   Buna ziua, dupa parerea mea ar trebui sa primiti indemnizatia luna aceasta pana pe data de 25. Daca nu primiti pana in data de 27 cand mergeti iar la somaj, intrebati-i pe ei.

 3. Carmen Buga spune:

  Buna ziua!

  Am fost angajata 10 ani, insa,de o luna, negociez incetarea CIM prin acordul partilor. Intre timp, sint in discutii pentru o angajare pe perioada determinata la o alta firma.Dat fiind faptul ca este vorba de alta activitate fata de cea desfasurata timp de 10 ani, este posibil ca angajatorul sa hotarasca ca nu corespund cerintelor.In acest caz,pina gasesc alt eventual loc de munca, pot beneficia de indemnizatia de somaj? Multumesc frumos!

  • wande spune:

   Buna ziua,
   In primul rand nu inteleg de ce plecati prin acordul partilor. Daca va dau ei afara, atunci puteti lua somaj. Daca plecati prin acordul partilor sau prin demisie, nu aveti dreptul la somaj.

   In alta ordine de idei, inteleg ca vreti sa va angajati in alta parte prin contract pe perioada determinata. In cazul in care ei va disponibilizeaza, veti putea lua somaj daca nu aveti nici o zi intrerupere in munca fata de locul actual de munca. Deci sa incepeti lucrul la noul job de a doua zi. Aici este totusi un semn de intrebare. Mi-au scris oameni aici carora li s-a acceptat si o oarecare intrerupere. Probabil ca au interpretat diferit legea. Pentru a fi sigura ca luati somaj, eu va sfatuiesc sa nu aveti intrerupere intre cele 2 locuri de munca. Numai bine va doresc.

 4. Daniel spune:

  Buna la toate lumea,am si eu o problema si sper ca cineva de aici ma poate ajuta cu un raspuns,acum 1 an si jumatate am luat somaj(6 luni),pt cursuri nu m a sunat nimeni,am sunat eu de vreo 2 ori si mi s a spus ca inca nu au toata grupa(20 de persoane)pt a se tine cursurile si ca o sa ma sune ei,am terminat de luat somajul si a ramas asa,iar acum dupa 1 an si jumatate cum va spuneam,imi cere sa restitui banii pt ca zic ei i am incasat necuvenit….sper sa ma ajutati cu un sfat,as putea sa mai fac ceva?…mi se pare bataie de joc ca eu i am sunat,am fost si la acel test psihologic dar nu m a mai sunat nimeni de atunci si ei acum zic ca eu am refuzat sa ma prezint la cursuri,ce pot face?

  • wande spune:

   Imi cer scuze ca va raspund asa tarziu. Cred ca cel mai bine ar fi sa va demonstreze ca v-au anuntat sa veniti la curs si dvs ati refuzat. Ce bani va cer? Banii de pe curs?

 5. gabriela spune:

  Buna ziua, am depus dosarul pe 5.02.2015, prima viza a fost pe 4.03.2015, cand primesc primii bani ?

  • wande spune:

   Ar trebui sa primiti banii luna aceasta spre sfarsit, cam dupa 20 martie. In caz contrar luna viitoare, in aceeasi perioada. Daca nu primiti banii cel tarziu luna viitoare, faceti sesizare la ei. numai bine!

 6. mucae marinel adi spune:

  buna ziua fiind somer am fost obligat la prima viza sa ma inscriu la un curs de calificare deoarece mi sa comunicat ca daca refuz mi se suspenda somajul intrebarea mea este daca ma angajez cu cotract de munca la o distanta de 215 km de domiciliul actual pot beneficia de acea suma de bani oferita de fortele de munca

 7. alin spune:

  Daca am depus dosarul de somaj pe data de 8.1.2015 si am pus prima viza pe data de 4.2.2015 cat durează pana primesc primi bani

 8. Mihaela spune:

  Buna ziua.Cate cursuri de calificare poti face?Maine am sa merg sa ma înscriu la niste cursuri de inspector resurse umane…sper sa nu fie pierdere de vreme.multumesc

 9. vasile spune:

  daca refuz un post ce mi se ofera cu o calificare inferioara, dar in acelasi domeniu, calificarii pe care o am , mai mi se acorda somaj? am dreptul sa refuz ? am calificare de maistru, in domeniul electric si mi s-a oferit un post de electrician la o firma care efectueaza linstalatii electrice tip santier. angajatorul e un tepar de la care au plecat toti angajatii pentru ca nu i-a platit … am dreptul sa refuz postul de electrician avand calificare de maistru ?

  • wande spune:

   Puteti refuza postul daca aveti un argument valabil si probat. Daca postul e pe aceeasi meserie, s-ar putea sa va fie mai greu. Puteti explica situatia acestui angajator si ce stiti despre el celor de la sonaj, poate va inteleg. Mai mult nu stiu ce sa va zic. Bafta!

   • vasile spune:

    ce stiu despre angajator este ca perioada pentru care angajeaza personal este foarte scurta, pana la 1 ianuarie 2015. am fost la ajofm le-am explicat despre calificarea mea si m-au pus sa completez o cerere catre director ca refuz locul de munca intrucat calificarea ce o posed este superioara. pe 21 luna aceasta trebuie sa ma duc la viza, astept sa vad ce s-a rezolvat … doamna la care am depus declaratia nu stia sigur si a intrebat-o pe o doamna mai in varsta ce lucreaza acolo . doamna mai in varsta a spus sa scriu acea declaratie. eu, din ce am citit, ajofm este obligat sa iti asigure post comform nivelului de calificare …

   • wande spune:

    Sincer nu inteleg ce loc de munca este acesta doar pentru o luna. Mi se pare a fi mai mult un contract de colaborare. Cred ca si perioada scurta poate fi un motiv plauzibil pentru care puteti sa refuzati postul. Pentru ca lucrand o luna la acest om nu veti avea timp sa va cautati un loc de munca adevarat, pe perioada rezonabila. Sa imi spuneti ce ati mai facut. Numai bine!

 10. flory spune:

  Buna ziua,mi-ati putea spune ce indatoriri si drepturi am ca somer neindemnizabil si cat este valabila acea adeverinta eliberata?va multumesc

  • wande spune:

   Nu stiu sa va rspund la aceasta intrebare intrucat nu am fost in aceasta situatie. Din cate stiu insa, cred ca puteti beneficia de un curs de recalifucare. Atentie insa ce alegeri. Unii la cursul de ospatar au spalat vase. Numai bine

 11. Adelin spune:

  daca am depus dosarul si mi-a dat un carnet in care prima data la vize lunare este 4.11 si am fost si mia scris si a doua data 18.12 cand voi primi banii?

 12. Raisa Stoica spune:

  buna ziua! am primit carnetul de somaj pe 2 octombrie, iar pe 4 m-am casatorit, in cat timp trebuie anuntati cei de la ANOFM ca mi-am schimbat numele si adresa? mentionez ca buletinul mi-l vor elibera pe 30 octombrie

  • wande spune:

   Buna ziua, nu stiu sa va raspund la aceasta intrebare. Insa, ca regula generala, orice schimbare are loc, trebuie anuntata in termen de 3 zile. Nu stiu insa daca se aplica si in acest caz

 13. miclea alexandra spune:

  in conditiile in care am depus dosarul de somaj pe data de 28.08.2014 doresc sa stiu cit dureaza pana ce voi primi indemnizatia de somaj . specific faptul ca am peste 28 ani vechime .

  • wande spune:

   Dupa parerea mea, cred ca primii bani ii veti primi dupa data de 22 octombrie. Daca nu ii primiti pana la sfarsitul lunii octombrie, mergeti la somaj si faceti o sesizare. Numai bine.

 14. iuliana spune:

  Daca m.am inscris ptr un curs si nu il mai pot finaliza ptr ca plec din tara, il platesc? Multumesc.

  • wande spune:

   Daca ati inceput cursul si nu il terminati, cei de la somaj zic ca trebuie sa il platiti. Totusi, daca plecati din tara, s-ar putea sa aveti o derogare, cu toate ca nu prea cred.

 15. Dacă sunteți amabil aș vrea să știu dacă este un articol de lege care sa-mi apere următoarea situație: Un angajator îmi scrie pe hârtia care a luato de la serviciul de plasare(în urma interviului)că eu refuz acel loc de muncă.Menționez că el are tot drepul sa scrie ce vrea dar eu nu am drept prin lege să aleg alt loc de muncă mai cu seamă că am mai multe calificări, fiind cumva obligat în situația dată să mă angajez la cel menționat mai sus?Menționez de asemenea că cei de la șomaj mau trimis cu hârtia respectivă înapoi la angajator să-l conving eu să scrie altceva decât refuz alfel ei sunt OBLIGAȚI! să-mi sisteze șomajul.Am scris cu majuscule să se vadă cât ne protejează pe noi cei de la forțele de muncă.Mulțumesc anticipat, o zi bună

  • wande spune:

   Buna ziua, intr-adevar sunteti obligat sa acceptati postul, altfel vi se sisteaza somajul. Referitor la situatia dvs, nu exista lege in acest sens. INSA, daca doriti postul si patronul a scris ca nu il vreti, puteti merge la cei de la somaj sa le explicati situatia si sa le spuneti ca patronul nu vrea sa scrie ca acceptati postul si ca in conditiile acestea, dumneavoastra vreti sa dati o declaratie pe proprie raspundere in care sa specificati ca doriti postul si ca sunteti gata sa incepeti imediat munca. Cred ca este singura modalitate care imi vine in minte. Chiar daca cei de la somaj va refuza, sa insistati sa dati declaratia si sa vi se dea numar de inregistrare. Sa ma tineti la curent daca vreti. Numai bine!

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: