PESTE GATIT

Din bucataria romaneasca

– retete simple si fara pretentii –


STIUCA LA CUPTOR

Se face repede. Intr-o tava se pun asa:

  • o serie de legume care ne plac (mai rapid este cu amestecul mexican congelat care cuprinde: porumb, mazare, morcovi tinerei, ciuperci)
  • cica trebuie sa contina de preferat si ciuperci
  • niste rosii decojite si taiate marunt-marunt (neaparat ca dau gust foarte bun) – se pot folosi si din conserva (vreo jumatate de cutie sau in functie de cat peste avem)
  • se amesteca toate cu sare si piper
  • se pun toate in tava cu juma de cana de apa, ca sa nu se prinda (daca folosim rosii la cutie, nu mai punem apa)
  • se pune deasupra legumelor stiuca pe care o ungem cu ulei ca sa nu se usuce carnea (stiuca e curatata, fara cap, fara bronhii, fara solzi) – stiuca sa nu fie acoperita de legume, ci deasupra lor
  • se da totul la cuptor la foc mediu spre mic, cam o ora
  • cum verificam daca stiuca e gata: se inteapa cu furculita la sira spinarii si se trage putin; carnea trebuie sa se desprinda frumos, pana la os

SCRUMBIE LA GRATAR

Pentru ca scrumbia este un peste gras, atunci cel mai bine se face pe gratar. Se curata de solzi, se da cu sare si se pune pe gratar. Mie imi place sa aiba si solzi cand fac gratar de peste. Se poate face saramura.

Spune-ti parerea

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: